Omleiding voor fietsers en voetgangers tijdens waterwerken aan de Leie

Op 2 mei 2018, over deze onderwerpen: Verkeer & Mobiliteit

Tijdens de werken zal er heel wat materiaal moeten aan- en afgevoerd worden. Om de hinder te beperken, verloopt dit transport zoveel mogelijk via het water. Toch is er ook werfverkeer op de weg noodzakelijk. Deze aan- en afvoer zal via het jaagpad op linkeroever verlopen. Om de veiligheid van fietsers en voetgangers te garanderen, wordt het jaagpad voor de volledige duur van de werken afgesloten van de 13de Liniestraat in Wielsbeke tot aan de Zultebrug.

Tussen 15 juni tot 15 september zal het werfverkeer echter een andere route volgen. Fietsers en voetgangers kunnen dan tijdens de zomerperiode gebruik maken van het jaagpad tussen de 13de Liniestraat en de Vlasstraat in Sint-Baafs-Vijve. Vanaf de Vlasstraat wordt de normale omleidingsroute terug gevolgd. Deze omleiding is geldig voor de volledige duur van de werken, telkens in dezelfde periode.

Vanaf de Zultebrug volgt het werfverkeer de openbare weg. Om de wegen niet te veel te belasten, zal tijdens periodes met veel werfverkeer het jaagpad op rechterover gebruikt worden. Het jaagpad tussen de Zultebrug en de N43 wordt dan ook volledig afgesloten voor fietsers en voetgangers om de veiligheid te garanderen. Als het jaagpad wordt afgesloten, zal er tijdig signalisatie geplaatst worden.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is