Lokale economie

 

Datum 31/03/2016 

 

Titel : Wielsbeekse Geschenkbon : “Goed initiatief voor de lokale handelaars” 

 

Sinds begin dit jaar kan je op ons gemeentehuis de Wielsbeekse Geschenkbon aankopen, een initiatief getrokken door onze lokale N-VA-schepen van Middenstand Rik Buyse: Een verjaardag, Moederdag, eindejaarscadeau,….hoe vaak hoor je niet zeggen: wat moet ik nu weer kopen, ze hebben toch al alles? Met de Wielsbeekse geschenkbon sla je twee vliegen in één klap: je moet niet meer dagenlang op zoek naar een gepast geschenk en je steunt onze lokale Wielsbeekse middenstand. 

 

Bij bijna 50 Wielsbeekse handelaars kan je inmiddels de geschenkbon inruilen. Op zoek naar verse pistolets op een zondagochtend stapten we binnen bij Bakkerij Christophe Peers in de Rijksweg te Wielsbeke. Samen met zijn echtgenote Isabelle runt hij al 22 jaar een succesvolle bakkerij. We vroegen zijn mening over de Wielsbeekse Geschenkbon: Een heel goed initiatief dat de lokale handelaars ondersteunt, diegenen die de geschenkbon krijgen zijn verplicht om bij de lokale middenstand te kopen. Zelf heb ik er al een tiental mogen ontvangen maar vooral van personeelsleden die bij de gemeente werken. 

 

Bon in winkel aankopen 

 

Veel Wielsbekenaren zijn enthousiast over de Wielsbeekse Geschenkbon maar ik voel dat er een drempel bestaat om de bon aan te kopen in het gemeentehuis, aldus de Wielsbeekse bakker. Het zou veel beter zijn dat de geschenkbon ook elders zou te koop zijn, dit zou van de bon een groter succes maken. 

 

Onze N-VA-schepen Rik Buyse heeft begrip voor deze kritiek: ‘ Voor de aanmaak van de bon is een bijzondere printer nodig om fraude te voorkomen. Op die manier kan de bon slechts in het gemeentehuis worden aangemaakt, dit naar analogie met bv. Oostrozebeke en Waregem die ook dergelijke geschenkbon uitgeven. We zullen verder toekijken om het systeem te verfijnen maar ik wil er zeer graag op wijzen dat de toegang tot ons gemeentehuis zeer laagdrempelig is en je er gegarandeerd altijd vriendelijk wordt bediend en met veel plezier de bonnen worden aangemaakt in een mum van tijd!’ aldus de schepen. 

 

Datum 31/03/2016 

Titel : Wielsbeke heet Agristo welkom 

Alle gebouwen op de  Unilin-site in de Ridder De Ghellinckstraat worden binnenkort met de grond gelijk gemaakt. In de plaats komt een gloednieuw hypermodern bedrijf. Agristo met reeds bestaande vestigingen in Hulste, Nazareth en het Nederlands Tilburg investeert er 100 miljoen euro. ‘ We zijn heel tevreden dat er zo snel een koper voor de 25 ha. werd gevonden. Dit voorkomt eventuele verloedering van de site, maar het allerbelangrijkst is de komst van een sterke industriële speler, die investeert in een nieuwe fabriek en voor additionele tewerkstelling zorgt. De komst van een bedrijf in de voedingssector zorgt ook voor de nodige diversificatie in ons lokaal economisch weefsel’ , aldus onze N-VA schepen van economie en lokale middenstand Rik Buyse op de infovergadering eind maart in zaal Den Aert te Sint-Baafs-Vijve. Het bedrijf had trouwens zelf voorgesteld voor deze infovergadering. Economie en leefomgeving moeten ‘hand in hand’ gaan voor het gemeentebestuur. 

100 nieuwe jobs 

Agristo is een wereldspeler in diepgevroren aardappelproducten en exporteert naar 115 landen. Onze 3 vestigingen stellen  450 personeelsleden te werk, aldus projectmedewerker van Agristo Ward Claerbout op de infovergadering. Maar ons bedrijf kan de vraag niet aan, daarom deze investering in Wielsbeke en 100 nieuwe jobs in deze gemeente. Wielsbeke was voor ons aantrekkelijk omdat het dicht gelegen is bij het moederbedrijf in Hulste, er is voldoende ruimte en Wielsbeke ligt in het centrum van het aardappelgebied. 

Geen geurhinder 

Op de info-vergadering was er veel interesse vanuit Wielsbeke maar ook vanuit buurgemeente Oostrozebeke dat grenst aan het plangebied, Zij vrezen vooral geurginder van het nieuwe bedrijf. De directie van Agristo kon iedereen gerust stellen: de nieuwe fabriek wordt de meest moderne en duurzame in zijn soort en zal voldoen aan de strengste normen naar veiligheid en milieu toe. Een permanente dialoog bedrijf/omwonenden/gemeentebestuur werd afgesproken. 

 

Datum : 30/04/2015 

 

Titel: Balta kreeg bezoek van Vlaamse Minister-President Geert Bourgeois  

 
 

Balta Group, de producent van vloerbekleding, kreeg op donderdag 30 april bezoek van Vlaams Minister-President Geert Bourgeois op de hoofdzetel te Sint-Baafs-Vijve. Naast enkele kabinetmedewerkers waren onder andere ook de burgemeesters van Izegem en Wielsbeke, onze N-VA schepen van Middenstand en Industrie van Wielsbeke Rik Buyse en vertegenwoordigers van Fedustria (Belgische federatie van de textiel-, hout- en meubelindustrie) aanwezig. 

 
 

Loonkost 

 

Energie, innovatie, loonkost en tewerkstelling in eigen streek waren een aantal thema's die aan bod kwamen tijdens dit bezoek. Na bespreking van deze diverse thema's werden verschillende innovaties van elke divisie voorgesteld in de grote showroom van Balta. Aansluitend was er nog een bedrijfsbezoek aan de extrusie-, tuft- en latexafdeling van het bedrijf. 

 

 

Datum : 31/10/2014 

Titel : Wielsbeke River Terminal overgenomen door POM West-Vlaanderen 

Ook vanuit de provincie kunnen we met N-VA heel wat doen bewegen ten voordele van onze gemeente. We steunen volop de overname van de containerterminal door de Provinciale Ontwikkelings Maatschappij. Een concessie voor vervoer over het water van zowel containers als pallettransport werd toegekend aan 2 spelers, namelijk Shipit uit Anwerpen en Delcatrans gevestigd op de LAR te Menen/Kortrijk. Het transport over het water biedt veel mogelijkheden voor onze bedrijven en bedrijven uit onze regio en zal verder het vervoer over de weg ontlasten. Additionele tewerkstelling , economie en milieuzorg gaan hier hand in hand. 

Nieuws over dit onderwerp