Inwoners vrezen sluipverkeer tijdens aanleg rotonde firma Balta

Op 13 februari 2019, over deze onderwerpen: Verkeer & Mobiliteit

Half maart start aannemer Devagro met de aanleg van een rondpunt aan de firma Balta te Sint-Baafs-Vijve. Op een info-avond op woensdag avond 13 februari in zaal Den Aert gaven gemeentebestuur en Studiebureau Demey tekst en uitleg.

De vele aanwezigen vrezen vooral voor veel sluipverkeer in hun straat en zelfstandigen vrezen inkomstenverlies. De omleiding zal gebeuren via de Vlasstraat, Sint-Bavostraat en Roterijstraat. ‘Hoelang zal het duren vooraleer iemand van Wakken komt, niet de aangegeven omleiding volgt, maar via de Vijvedreef, Loverstraat en Kraaienhof of Hooiestraat?’, vroeg een verontruste bewoner zich af.

Kleine rotonde

Wegens plaatsgebrek zal de rotonde geen grote rotonde zijn. De fietspaden zullen wel  1.75 meter breed zijn. De rotonde komt er omwille van drie redenen: de tonnagebeperking in Sint-Eloois-Vijve, de huidige configuratie is niet goed voor de zwakke weggebruiker maar de hoofdreden is dat de firma Balta zijn magazijn elders oriënteert in de toekomst en dat de vrachtwagens daardoor een keerbeweging zullen moeten maken. Dit kan echter niet in de Wakkensteenweg maar enkel via een rondpunt.

De duur van de werken wordt voorzien op 49 werkdagen en het beton moet dan nog 1 maand uitdrogen. De bedoeling is dat na het bouwverlof de rotonde opengaat voor het verkeer.  De firma Balta en het Gewest financieren het rondpunt volledig, de gemeente moet enkel de voetpaden betalen, deze kosten 16.000 euro. De werken voor de nutsleidingen worden eerstdaags reeds aangevat.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is