Wielsbeekse Geschenkbon : “Goed initiatief voor de lokale handelaars”

Op 31 maart 2016

Sinds begin dit jaar kan je op ons gemeentehuis de Wielsbeekse Geschenkbon aankopen, een initiatief getrokken door onze lokale N-VA-schepen van Middenstand Rik Buyse: Een verjaardag, Moederdag, eindejaarscadeau,….hoe vaak hoor je niet zeggen: wat moet ik nu weer kopen, ze hebben toch al alles? Met de Wielsbeekse geschenkbon sla je twee vliegen in één klap: je moet niet meer dagenlang op zoek naar een gepast geschenk en je steunt onze lokale Wielsbeekse middenstand.

 

Bij bijna 50 Wielsbeekse handelaars kan je inmiddels de geschenkbon inruilen. Op zoek naar verse pistolets op een zondagochtend stapten we binnen bij Bakkerij Christophe Peers in de Rijksweg te Wielsbeke. Samen met zijn echtgenote Isabelle runt hij al 22 jaar een succesvolle bakkerij. We vroegen zijn mening over de Wielsbeekse Geschenkbon: Een heel goed initiatief dat de lokale handelaars ondersteunt, diegenen die de geschenkbon krijgen zijn verplicht om bij de lokale middenstand te kopen. Zelf heb ik er al een tiental mogen ontvangen maar vooral van personeelsleden die bij de gemeente werken.

 

Bon in winkel aankopen

 

Veel Wielsbekenaren zijn enthousiast over de Wielsbeekse Geschenkbon maar ik voel dat er een drempel bestaat om de bon aan te kopen in het gemeentehuis, aldus de Wielsbeekse bakker. Het zou veel beter zijn dat de geschenkbon ook elders zou te koop zijn, dit zou van de bon een groter succes maken.

 

Onze N-VA-schepen Rik Buyse heeft begrip voor deze kritiek: ‘ Voor de aanmaak van de bon is een bijzondere printer nodig om fraude te voorkomen. Op die manier kan de bon slechts in het gemeentehuis worden aangemaakt, dit naar analogie met bv. Oostrozebeke en Waregem die ook dergelijke geschenkbon uitgeven. We zullen verder toekijken om het systeem te verfijnen maar ik wil er zeer graag op wijzen dat de toegang tot ons gemeentehuis zeer laagdrempelig is en je er gegarandeerd altijd vriendelijk wordt bediend en met veel plezier de bonnen worden aangemaakt in een mum van tijd!’ aldus de schepen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is