Motorsport Mabbe verhuist van Rijksweg naar nieuwe dienstenzone Lobeek

Op 19 maart 2018, over deze onderwerpen: Lokale economie

Op maandag 19 maart is de aannemer gestart met de infrastructuurwerken van de nieuwe bedrijven- en dienstenzone Lobeek. Eén van de nieuwe bedrijven op de site wordt Motorsport Mabbe die zo begint aan een nieuw hoofdstuk in hun bijna 90-jarige geschiedenis in onze gemeente. Anno 1930 moest u in Wielsbeke bij Georges Mabbe zijn indien u een fiets of bromfiets nodig had. Al snel breidde zoon Maurice rond de jaren 1950 het aanbod uit tot alle merken van motoren. Zoon Nick Mabbe zette Maurice zijn levenswerk verder en ging in 1973 in zee met BMW. Sinds 1994 verdelen Nick en Hilde exclusief BMW-motoren. Na zo’n 25 jaar in de Rijksweg, dringen er zich innovaties op en is er nood aan uitbreiding bij. Toch wensten de ondernemers het Wielsbeekse nest niet te verlaten.

Bistro Maurice en oplaadpalen voor elektrische fietsen, moto’s en auto’s

De nieuwe Lobeek bedrijven- en dienstenzone  is hiervoor de oplossing. Binnenkort zullen Nick, Hilde (kandidate op de N-VA lijst in oktober) en hun zoon een nieuw hoofdstuk starten op de site. Naast het aanbieden van motoren van het merk BMW, zal er ook plaats zijn voor een hapje en een drankje in “Bistro Maurice”, een garage voor service en onderhoud, een motorwash en een groot aanbod aan casual kledij. Het aspect omtrent het goede milieu werd niet vergeten, er komt ook een aanbod aan e-bikes en laadpalen voor elektrische fietsen, moto’s en auto’s. Kortom, heel wat meer dan zo maar een motordealer. 
Motorsport Mabbe was ook ooit de hofleverancier van oud koning Albert en onlangs de winnaar van de publieksprijs van BMW motordealers. Indien u graag meer wenst te weten te komen omtrent de publieksprijs van Nick en Hilde, een zelf ontworpen motor –Project Georges M.-, bent u welgekomen op de opendeurdagen van de winkel die plaatsvinden in het weekend van 24 en 25 maart.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is