Jeugdhuis Contrast blaast 20 kaarsjes uit

Op 24 maart 2018, over deze onderwerpen: 7. Jeugd

Op zaterdag 24 maart vierde Jeugdhuis Contrast in onze gemeente zijn twintig jarig bestaan. Sinds 1998 kunnen alle jongeren uit Wielsbeke hier terecht om te ravotten en iets te drinken tegen schappelijke prijzen. Contrast vierde zijn verjaardag op een straffe manier, er werd een paintballtornooi georganiseerd. De befaamde “Konijnenberg” van Wielsbeke werd ommuurd en omgetoverd tot een paintballzone voor zo’n 50 spelers. Alhoewel het jeugdhuis reeds twintig kaarsjes mag uitblazen, ging dat niet zonder slag of stoot. Anderhalf jaar geleden kwam er het nieuws dat het jeugdhuis over te nemen was. Na wikken en wegen vond het bestuur nieuwe energie om toch verder te gaan met Contrast. Het driekoppig bestuur, bestaande uit drie prille dertigers, met name Thierry, Robin en Kimberly zoeken volop naar nieuw en jong bloed in het bestuur, want het jeugdhuis herleeft. Steeds meer jongeren vinden opnieuw de weg naar Contrast en om het jeugdhuis draaiende te houden zijn er minstens drie bestuursleden voor nodig.

Nieuwe medewerkers gezocht

Indien je toch een steentje wenst bij te dragen maar liever niet als bestuurslid, kan je dat als tapper. Op deze manier kan je toch een handje toesteken in het bestaan rond het jeugdhuis, maar is er geen verplichting tot organisatie van evenementen, hoewel dat zeker mag. Ook staat Contrast open tot samenwerkingen met de lokale verenigingen zoals de Chiro’s om bijvoorbeeld een feest te organiseren. Overlaatst mocht Contrast een nieuwe helpende hand ontvangen. Kevin zal zich engageren om het lokaal Wielsbeekse talent te lanceren. Dit is al gebeurd bij DJ Feliz uit Wielsbeke, maar er zullen er nog veel volgen. Niet enkel DJ’s zijn hierbij de doelgroep, ook rockbands bijvoorbeeld zijn hiermee bedoeld.

N-VA Wielsbeke wenst Jeugdhuis Contrast nog veel succes toe en doen hierbij een warme oproep aan iedereen om bij interesse zeker eens contact op te nemen met het bestuur van het jeugdhuis.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is