Sasbrug Wielsbekestraat afgesloten van dinsdag 9 tot en met vrijdag 12 december

Op 7 december 2014

De brug over het kanaal Roeselare-Leie in de Wielsbekestraat vanaf dinsdag 9 december tot en met vrijdag 12 december 2014 afgesloten voor het wegverkeer (behalve voor fietsers en voetgangers). Deze onderbreking is noodzakelijk om bijkomend onderzoek uit te voeren voor de aanleg van een veilige fietsverbinding langs de drietrapssluis. 
 
Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV startte rond de zomer, in samenwerking met de provincie West-Vlaanderen en de gemeente Wielsbeke, met de aanleg van een veilige fietsverbinding langs de gerenoveerde drietrapssluis in Ooigem. Eind september bleek dat de muren aan de zijkanten van de brug steunmuren zijn die niet zomaar weggenomen kunnen worden om de verbinding te realiseren. Sindsdien liggen de werken stil.

 
In overleg met de provincie West-Vlaanderen en de gemeente Wielsbeke wordt het ontwerp momenteel herbekeken zodat er zo snel mogelijk een technische oplossing voor het probleem gevonden kan worden. Daarvoor is er bijkomend onderzoek van de huidige situatie noodzakelijk. De aannemer zal daarom in de loop van volgende week enkele grote putten maken op de brug over het kanaal. Vanuit veiligheidsoverwegingen wordt het wegverkeer vanaf dinsdag 9 december tot en met vrijdag 12 december 2014 omgeleid.  De omleiding verloopt grotendeels via de N382. Fietsers en voetgangers kunnen wel steeds over de brug.
 
Op dit moment is de studie nog volop bezig. De werken worden normaal gezien in het voorjaar van 2015 opnieuw opgestart.
Bron : Waterwegen en Zeekanaal NV

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is